جايزه‌هاي ايران به يونسکو ارسال شد

محمدرضا سعيدآبادي در نشست مشترکي با حضور رئيس سازمان ميراث فرهنگي و مدير دفتر منظقه يونسکو افزود: با تلاش‌هاي صورت گرفته از سوي کميسيون ملي يونسکو پايان هزارمين سال سرايش شاهنامه در فهرست شخصيت‌ها و مناسبت‌هاي يونسکو قرار گرفت که معرفي اين شخصيت ايراني با نام يونسکو در سطح جهاني بسيار باارزش خواهد بود.

وي با اشاره به قرار گرفتن نام خواجه نصيرالدين طوسي و قطب الدين شيرازي حکيم و انديشمند ايراني در فهرست سال 2010 يونسکو افزود: همچنين سيبويه به عنوان نخستين انديشمند فارسي زبان که صرف و نحو عربي را مکتوب کرد در دو سال آينده به فهرست مشاهير يونسکو افزوده خواهد گرفت.

به گفته اين مقام مسئول در کميسيون ملي يونسکو؛ درطول 60 سال گذشته براي نخستين بار شاهديم که يک جايزه به نام ايران به عنوان عضو يونسکو ثبت شده است.

وي با اشاره به جايزه ابن سينا در حوزه اخلاق در علوم و فن آوري اظهار داشت: با تلاش‌هاي کميسيون ملي يونسکو در دو سال اخير موفق شديم دو جايزه ديگر نيز به اين فهرست اضافه کنيم.

دبير کل کميسيون ملي يونسکو افزود: هم‌اکنون مراحل نهايي پرونده جايزه شيخ بهايي در حوزه کارآفريني و فن‌آوري و ارسال آن به يونسکو درحال انجام است تصريح کرد:همچنين با همکاري سازمان اسناد و کتابخانه‌ ملي ايران تهيه پرونده جايزه فردوسي در حوزه ميراث مکتوب مراحل نهايي خود را سپري مي‌کند.

سعيدآبادي ادامه داد: از مجموع چهارشخصيت منتخب کميسيون ملي يونسکو تعداد چهار شخصيت ايراني ازسوي يونسکو جزو شخصيت ها و مشاهير يونسکو در دو سال آينده معرفي شدند.

وي با اشاره به اين که اواخر آبان ماه سال آينده از سوي يونسکو به عنوان روز جهاني فلسفه تعيين شده است اظهار داشت:تمامي فلاسفه و انديشمندان اين حوزه مهم فضايي رقابتي و در سن پطرزبورگ روسيه گردهم جمع خواهند شد.

وي با اشاره به برگزاري روز فلسفه در سال گذشته و درکشور ايتاليا بيان داشت:تمام تلاش خود را بکار برديم تا در سال 2010 روز جهاني فلسفه را در تهران برگزار کنيم از سويي ديگر سعي داريم تا براي نخستين بار در تاريخ يونسکو شهر تهران را به عنوان نخستين شهر جهاني فلسفه به يونسکو معرفي کنيم.

سعيدآبادي بيان داشت: البته کميسيون ملي يونسکو انتخاب شهر شيراز را به عنوان شهر جهاني ادبيات به يونسکو معرفي کرده است./118

انتهای پیام/

کد خبر 1388081356